NÄYTTELYT

2014

2013

2012

1988-2011

 

NÄYTTELYT 2013

Iitin käsityöläisten 25- vuotis juhlan kunniaksi järjestetään Iitin kirkonkylällä heinäkuussa 25- vuotis juhlanäyttely JOTAIN UUTTA JA JOTAIN VANHAA.

Nimen mukaisesti jäsenet tuovat näyttelyyn sekä uusia että vanhoja töitä vuosien varrelta. Näyttelyssä voi tutustua useiden käsityöläisten tuotantoon ja siitä saa kattavan kuvan siitä mitä Iittiläinen käsityö on ollut ennen ja on myös tänään: taitavia tekijöitä laidasta laitaan!

Elokuussa näyttelystä lähtee pieni otos Lappenrannan Täky galleriaan.

TERVETULOA IITIN KÄSITYÖLÄISTEN 25-VUOTIS JUHLANÄYTTELYN AVAJAISIIN

Iitin kirkonkylän kylätalolle ma 1.7.2013 klo 18.00 Kymeentaantie 1, 47520 IITTI

Käsityöläisten juhlanäyttely esittelee perinteistä ja ennennäkemätöntä iittiläistä käsityötä

Iitin käsityöläiset ry juhlii 25-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Iitin Kirkonkylän kylätalon näyttelytilassa on esillä iittiläisten kädentaitajien töitä. Juhlanäyttelyn teema on jotain uutta ja jotain vanhaa. Näyttelyn osallistujat ovat saaneet vapaasti toteuttaa itseään tai tuoda esille parhaita luomuksiaan vuosien varrelta.

Juhlanäyttelyn avajaisissa nähdään myös esityksiä ja palkitaan Uusia tuulia käsityöläisyyteen –hankkeen järjestämän Matkamuistoja Iitistä -kilpailun voittajat. Samalla julkaistaan myös iittiläistä käsityötä esittelevä lehti.
Iitin käsityöläiset ry:n taustaa: Yhdistys perustettiin vuonna 1988 ja sen toiminnan tavoitteena on ylläpitää ja tehdä tunnetuksi iittiläistä käsityötaitoa. Iitti on aina ollut käsityöpitäjä. Iittiläinen puusepäntaito on omaperäisyydestään maankuulu. Kivenlouhinta- ja hakkuu ovat kunnassa tärkeä elinkeino. Iitissä on myös aina ollut paljon kutojia ja värjäreitä.

Iitin käsityöläisiin kuuluu tänä päivänä noin 50 jäsentä. He edustavat usean eri käsityöalan osaajia, mukana on sekä ammattilaisia että taitavia harrastajia. Joukkoon kuuluu mm. entisöijiä, puuseppiä, keramiikkoja, koruntekjijöitä, posliinimaalareita ja tekstiilitaiteilijoita.

Lisätietoja: Noponen Paula Iitin käsityöläiset ry:n sihteeri/ 040-7764042 /
paula.noponen(at)gmail.com