YHDISTYS

Iitin käsityöläisten jäsenet ovat sekä käsityön ammattilaisia että harrastajia. Jäsenmäärä on koko toiminnan ajan ollut melko samana, 40 - 50 jäsentä. Jäsenistöstä monet aktiivit ovat olleet mukana perustamisesta lähtien, mutta uusia jäseniä on tullut koko ajan lisää matkan varrella. Johtokunnan kokoonpano on myös vaihtunut niin, että vastuuta on jaettu monien kesken.

Koko toimintansa ajan yhdistys on ollut hyvin aktiivinen ja idearikas. Näyttelyitä, myyntitapahtumia ja opintomatkoja on tehty usealle eri paikkakunnalle. Ja aina on uskottu, että seuraava vuosi ja tapahtuma on juuri se paras. Saunailtoja ja pikkujouluja on järjestetty jäsenten viihdyttämiseksi alusta asti.

Iitti on aina ollut tärkeä käsityöpitäjä. Iittiläinen puuseppätaito on omaperäinen ja maankuulu. Kutojat ja värjärit ovat olleet tärkeä ammattiryhmä, tilauksesta ja alihankintana kutovia on näihin päiviin asti ollut paljon. Myös kiven louhinta ja - hakkuu on ollut tärkeä elinkeino. Eli Iitissä on aina ollut lahjakkaita ja ammattitaitoisia käsityöläisiä.

Sysäyksenä Iitin käsityöläisten perustamiselle oli se, että Iitin kunta osti 1982 Kaukaan rullatehtaan alueen Hiisiössä. Vuonna 1984 käynnistettiin käsi-, koti, taide- ja pienteollisten alojen Taito-Iitti – kehittämisprojekti, jonka tarkoituksena oli edesauttaa iittiläisiä käsityöntekijöitä ja tehdä Hiisiöstä käsityökylä. Projektin alkuunpanija oli elinkeinoasiamies Harri Kivelä ja sihteerinä toimi Kirsi Pitkänen. Projekti kesti 3 vuotta ja sen aikana Hiisiöön muutti joukko eri alojen käsityöläisiä. Iitin käsityöläisten perustamiskokous pidettiin 19.5.1988.

 

HALUATKO LIITTYÄ IITIN KÄSITYÖLÄISTEN JÄSENEKSI?

OTA YHTEYTTÄ PUHEENJOHTAJAAN TAI SIHTEERIIN

YHTEYSTIEDOT-SIVUILTA LÖYDÄT TIEDOT