yhdistys

JOhtokunta

historia

jÄSENET

YHDISTYS

Iitti on aina ollut tärkeä käsityöpitäjä. Iittiläinen puuseppätaito on omaperäinen ja maankuulu. Kutojat ja värjärit ovat olleet tärkeä ammattiryhmä, tilauksesta ja alihankintana kutovia on näihin päiviin asti ollut paljon. Myös kiven louhinta ja - hakkuu on ollut tärkeä elinkeino. Eli Iitissä on aina ollut lahjakkaita ja ammattitaitoisia käsityöläisiä.

Sysäyksenä Iitin käsityöläisten perustamiselle oli vuonna 1984 käynnistetty käsi-, koti, taide- ja pienteollisten alojen Taito-Iitti – kehittämisprojekti, jonka tarkoituksena oli edesauttaa iittiläisiä käsityöntekijöitä ja tehdä Hiisiöstä käsityökylä. Projekti kesti 3 vuotta ja sen aikana Hiisiöön muutti joukko eri alojen käsityöläisiä. Iitin käsityöläisten perustamiskokous pidettiin 19.5.1988.

Koko toimintansa ajan yhdistys on ollut hyvin aktiivinen ja idearikas. Näyttelyitä, myyntitapahtumia ja opintomatkoja on tehty usealle eri paikkakunnalle. Ja aina on uskottu, että seuraava vuosi ja tapahtuma on juuri se paras. Saunailtoja ja pikkujouluja on järjestetty jäsenten viihdyttämiseksi alusta asti.

Yhdistyksen toiminnasta vuosien varrelta lisää HISTORIA-sivulla.

 

HALUATKO LIITTYÄ IITIN KÄSITYÖLÄISTEN JÄSENEKSI?

OTA YHTEYTTÄ PUHEENJOHTAJAAN TAI SIHTEERIIN

YHTEYSTIEDOT JA JOHTOKUNTA -SIVUILTA LÖYDÄT TIEDOT